lördag 7 maj 2011

Åtalet mot Ola Lindholm

Ola Lindholm, programledare för bl a Wild Kids, chefredaktör för KP och styrelseledamot i BRIS, har åtalats för narkotikabrott.

Att en person med inflytelserika uppdrag inom den lilla barnkultursfären påkommits med knark i kroppen är naturligtvis en skandal. Föga förvånande är hans arbetsgivares reaktioner pinsamt lama. I Aftonbladet i dag säger vd:n för Bonniers tidskrifter som äger KP att hon "har orubbligt förtroende för Ola" . (Vilket i sin tur innebär att hon inte har något förtroende för polisens analysmetoder.) Man ska inte döma den som ännu inte fällts i rätten, visst, men en time-out i väntan på rättegång hade sett bättre ut.

Allra intressantast är att se hur man hanterar situationen i förhållande till de unga engagerade KP-läsarna, som inte brukar vara rädda att ställa enligt oss vuxna "knepiga" frågor. På KP-webben (som stoltserar med loggan "KP + Polisen = Sant"!) diskuteras redan flitigt och de flesta läsare är bestörta och arga, antingen på Ola eller på polisen. Nyss gjorde Ola själv ett inlägg där han helt förnekar att han tagit narkotika, inte vet hur det hamnat i hans kropp och så det obligatoriska: "Om du känner dig orolig, prata med en vuxen som du litar på".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar