lördag 21 maj 2011

Bamse + Migrationsverket = Sant II

I gårdagens HD följs Bamsedebatten upp av en kommentar där jag beskriver Bamses karriär som samhällsdebattör – från 70-talets miljövän via 80-talets anitirasist till 2011 års Migrationsverksvän.

Och min kollega Vildana Aganovic skriver en arg krönika utifrån sina egna erfarenheter av att komma som flykting till Sverige – erfarenheter som skiljer sig vida från Mim och Meles solskenshistorier. 

Det ska bli intressant att se om Migrationsverket och Bamseförlaget hårdnackat vidhåller att de inte gjort något fel och alls inte förstår den massiva kritik som riktas mot dem. Det beror kanske på hur många som säger upp sina Bamseprenumerationer …

Själv brukar jag leta efter gamla Bamsetidningar åt sonen på loppisar. Det är trist att behöva säga det, men de var faktiskt – inte bara ideologiskt utan även kvalitetsmässigt – mycket bättre förr.

1 kommentar:

  1. Hej och tack för att du länkade till min krönika. Jag är glad att det jag uppfattades som arg, vilket jag ju är. Jätte arg. Bamsestoryn är bara ännu ett exempel på Migrationsverkets likgiltighet och ignorans.

    Hälsningar, Vildana Aganovic

    SvaraRadera