måndag 26 september 2011

Heja KP-Lukas!

Inte vet jag om det har med det hastiga chefredaktörsbytet att göra, men KP har blivit klart bättre sedan Lukas Björkman tog över efter Ola Lindholm!

I förra ledaren uppmanade han läsarna att säga ifrån (på ett schysst sätt) om de ser elaka kommentarer på webben. I nyaste numret uppmuntrar han ungarna att säga ifrån om de blir illa behandlade av en vuxen, gärna med stöd i barnkonventionen som på begriplig svenska medföljer tidningen som plansch att riva ur och sätta upp – eller göra om till ett demonstrationsplakat.

Lite längre fram i numret finns konkreta exempel på hur barn som protesterat mot beslut faktiskt vunnit och fått gehör för sina krav. I reportaget (av Josefin Auer) om tjejerna som protesterade mot trädklättringsförbudet på skolan finns till och med en miniintervju med David Eberhard som jag ju refererat till i förra veckan här på bloggen.

Fint uppslag också om vad lycka kan vara, med intervjuer med några ungar som blir glädjerusiga av alltifrån hästar via en älskad fritidsledare till skejtparken.

Vågar man tro på fortsatt mer substans och mindre ytglans i KP?

1 kommentar:

  1. Vårt land skulle må mycket bättre om David Eberhard fick vara barnminister.

    SvaraRadera