tisdag 22 maj 2012

En prinsessa har man alltid råd med

Just nu pågår dopet av Estelle för fullt. Stockholm stad blev inför denna begivenhet uppenbart yra och skickade ut en inbjudan till samtliga förskolor i Stockholm att komma och fira prinsessungen i Kungsträdgården. Alla barn bjuds på tårta och frukt.

Tänk att man anser sig ha råd med detta – medan ständigt nya nedskärningar inom förskolan genomförs med större barngrupper, färre teaterbesök och enligt vissa rapporter sämre mat som följd. Och medan barnfattigdomen ökar. Vore man konspiratoriskt lagd skulle man nästan kunna tro att Estelle-tårta i Kungsan är en undanmanöver, ett enkelt sätt att hålla undersåtarna vid gott mod alltmedan man nedmonterar tryggheten omkring dem.

Jag hoppas att de flesta förskolor hade vett nog att tacka nej till inbjudan och i stället ägna sig åt livsviktigheter såsom lek.

2 kommentarer:

  1. "Bröd och skådespel" är klassisk mark för makthavare att hålla massorna lugna. Men i detta fall är det Stockholms handelskammare som bjuder på tårta. Och den kammaren har ingenting med barnomsorgen att skaffa, men, men det ser verkligen ut som en tanke.

    SvaraRadera
  2. Tack, Manne, för detta klargörande! Slarvigt av mig att blanda ihop tårtutdelarna!

    /Malena

    SvaraRadera