söndag 23 oktober 2011

Mordjubel i Lilla Aktuellt

Är det bara jag som reagerar på att Lilla Aktuellts inslag om dödandet av Khaddafi var inhöljt i rent jubel? Visst var han en mördare och diktator och allt möjligt vidrigt men är det vettigt att:

a) inte närmare förklara varför alla jublar åt att en människa mördats (inslaget var på ca 30 sekunder)?

b) i ett nyhetsprogram för barn framställa mord som helt ok om man avskyr den man mördar?

Programmet sändes i fredags, är fem minuter i sin helhet och finns på svtplay. Kommentarer mottages tacksamt.

4 kommentarer:

 1. Jag har inte sett inslaget, men reagerar som du varje gång människor firar en annan människas död. Det är osmakligt, oavsett vad den dödade begått för illdåd. Att det dessutom visas i nyheter för barn är illa. Usch.

  SvaraRadera
 2. @Anneli: ja, verkligen. Det blir ju så extra märkligt när man inte förklarar närmare varför alla jublar åt Khaddafis död. Man kan ju knappast räkna med att den unga publiken känner till Libyens historia.

  SvaraRadera
 3. Man kanske kan förstå aggressionen från dom som utsatts för förtryck i decennier. Men att sitta bredvid, som vi ju ändå gör, och på detta sätt bli delaktiga i förnedrandet av en människa - nej!!

  SvaraRadera
 4. Man kanske kan förstå aggressionen från dom som utsatts för förtryck i decennier. Men att sitta bredvid, som vi ju ändå gör, och på detta sätt bli delaktiga i förnedrandet av en människa - nej!!

  SvaraRadera