måndag 19 september 2011

Tivoli 2.0 ute!


Nu har nya Tivoli kommit i brevlådan till oss prenumeranter!  Bör finnas i handeln nu eller snart.

Tivoli, Sveriges i särklass bästa serietidning som i våras tvingades ställa in utgivningen p g a ekonomiska problem, men som tack vare den enorma tillströmningen av nya prenumeranter när nedläggningen blev känd räddades.  Efter debatterna kring Egmonts monopolställning, mögliga könsroller och, ovanpå det,  Bamses oheliga allians med Migrationsverket, insåg många att bra barntidningar är sällsynta och värdefulla.

Nystartsnumret (som inte ser ut som på bilden ovan!) innehåller, som vanligt, en serie om Tivoligänget som nu har reducerats till Bibi, Bosse, Lova och Roddan (de fyra andra blev trötta på det kringflackande livet). Vidare den nyfikna Kapten Klara som möter världens smartaste pingvin, Loranga-gänget och gästserien Vera. Och så det som verkligen tillhör Tivolis bästa: pysslet. Här är det aldrig de vanliga, förutsägbara "Finn fem fel" och "Kors och tvärs" utan kneperierna stimulerar alltid de unga läsarnas kreativitet på ett (enligt min erfarenhet) lustfyllt sätt. Detta nummer bjuder till exempel på rimverkstad.

För några veckor sedan träffade jag Camilla Nyman som tillsammans med Jennie Warg grundade Tivoli. Hon berättade om motgångar, utmaningar och framtidstro för bra serier för barn – en intervju som kommer att publiceras i Helsingborgs dagblad – och här, förstås – inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar